TjoBre

Har inte vart hemma speciellt mycket, eller varje dag då, men har mest sovit om man säger så. Förra veckan började med skola, samma sak som alltid, läxor varje dag. I tisdags kom ett paket från familjen i Sverige, MASSOR AV SVENSKT GODIS!!! Lite glad jag vart, och sen min miniräknare så nu kommer jag inte ha allt för svårt att följa med på lektionerna längre.
På onsdagen var det photoday, så alla skippade sina joggingshorts, tofflor, hoodies och andra sportkläder, och klädde sig som "vanliga" människor. Vart possitiv överaskad på tjejsidan må jag säga, hehehe. 
 
Torsdag var gameday på JV, så var kvar i skolan en stund på några från laget. Dom ställde alla möjliga frågor om Sverige, och hur som helst kom vi in på religion. Skrev ett inlägg i våran facebookgrupp så är för slö för att skriva allt igen, så kopierar allt istället.
 
"I fredags efter skolan så var jag kvar med några från laget och vi typ pratade om Sverige, så frågar en utav killarna vilken religion jag tillhör. Vet att Explorius har berättat att man ska försöka att inte diskutera religion, men han började ju faktiskt så jag fortsatte.

Berättade att jag inte riktigt tillhörde någon religion, jag vart döpt i en kyrka och det är ungefär den enda tiden jag har tillbringat i en kyrka. Så dom började ställa mig alla möjliga frågor och en var hur jag tror att vi kom till. Jag berättade att jag tror att bigbang skapade jorden, även om det är väldigt svårt att förstå att något exploderar från ingenting, och sen har evolutionen skapat andra djur som skapade andra som skapade oss. 

Dom flesta, inte alla, men dom flesta hade redan hört om min teori men tvivlade stark på att något kunde skapas från ingenting, det är ju omöjligt. Tror inte dom har tänkt alldeles för mycket på deras historia, för dom menade på att någon bara kom från ingenstans, skapade universum och sen jorden från ingenting, och sen alla träd, människor, vatten och allt det vi har nu... -.- Dom kunde inte riktigt se vart jag försökte komma när jag berättade att båda historierna låter väldigt konstigt, och vi har ju inte riktigt några bevis som bevisar någon utav teorierna. Dom menade på att jag hade fel, jag kunde ju bara läsa bibeln om jag inte trodde på dom. Gjorde en facepalm i min hjärna och drog klassikern och frågade om min spider-man tidning hemma på rummet är ett bevis för att han finns. 

Dom gillade inte riktigt min jämförelse, för jag hade bara läst i en tidning om spider-man. Gud har dom hört från sina föräldrar som har hört från sina föräldrar som har hört från sina föräldrar att man måste tro på gud, så är det bara. Visste vid det här laget att vad jag än sa så skulle jag ändå inte vinna. Men ville ändå höra lite till om hur dom tänkte, så jag frågade dom en simpel fråga, vad är 1+1? Dom svarade 2 och jag frågade hur dom kunde veta det? Jo för dom hade lärt sig det i skolan. Sa att tänk om det läraren sa var fel? Tänk om det egentligen är 3, och det som alla har berättat vidare genom alla dessa år faktiskt är fel? Dom tittade på mig och jag trodde för en sekund att jag hade fått dom att tänka som mig, men när ena killen sa att det låter ju jätte konstigt, alla vet ju att om du har ett äpple, och du får ett till så har du nu två. Som om det skulle kunna finnas ett osynligt äpple där som du också kan räkna eller? (Ville berätta att dom faktiskt tror på någon osynlig dom med, men orkade inte prata mer)"
 
Själv tycker jag det var super coolt att få höra deras syn på världen, alla dessa historier om folk som blivit återupplivade, folk som pratat med gud osv. För mig som inte står på den sidan av världen, så var det helt otroligt hur folk faktiskt kan tro på något sånt, även om vetenskap också är rätt komplicerad egentligen och mest logiskt för mig. Så på något sätt vart jag typ fascinerad av det dom sa.
 
Men sen var det iaf matchdags, fick spela rätt mycket, men det är ju vårat JV team. Och när vi startade att hamna efter i poäng, så pallade jag inte spela mer. Hahah, våra safety och corners, är så små och springer så sjukt sakta, och jag har lärt mig mer på 2 veckor än vad dom har på 1 år... Men vi förlorade tillslut med 21-7, men jag fick träna på kicka lite extra och med lite mer press på mig. Gick rätt bra (om ni har mig på facebook så kan ni se två videos från matchen. 
(Jag är den som är i luften)
 
Fredag var det matchdags med varsity laget. Även som vi inte kommer få spela, så måste vi klä på oss alla pads och sånt. Frågade coach om jag verkligen var tvungen, och han sa att tänk om coach ville att jag skulle spela, då var det ju inte kul att stå där non-dressed. Och tur var det, för jag fick faktiskt spela :D:D:D:D:D vi ledde med 61-24 när 3de quartern var över. Så jag fick komma in och spela dom sista 7 spelen. Vi körde tyvärr aldrig några pass spel, så fick inte chansen att göra touchdown, även om jag kanske inte hade klarat det heller. Men fick blocka, fast allra bäst var att jag fick spela, I VARSITY HIGH SCHOOL FOOTBALL!. Var typ mitt mål när jag började, för att spela varsity är inte det enklaste. Dom flesta i laget har ju liksom spelat i minst 5 år. Så när jag klev in på planen så började dom skrika "John" "John" "John" i laget och kände mig rätt bra för en stund, även om jag bara sprang rakt fram och blockerade han framför mig. hahah.
 
Men efter matchen åkte vi bussen hem med laget. Jag åkte med Kegan och Randall till applebeas där det var några andra från laget och andra randoms som jag inte kände. När Kegan presenterade mig för dom andra så var det typ, "Guys, this is John", och alla killar typ "okej, tjo", alla tjejer, "Hi!" "He is from Sweden" Alla, "WOW, THAT IS SO COOL!" Så började alla frågor igen, har ni mcdonalds, pratar ni tyska, är det kallt, har ni bilar, har ni facebook osv. Ogillar det inte alls, är bara kul att få uppmärksamhet :) 
 
I lördags firade vi Levi's och Brandons födelsedag en helg förtidigt, för nästa helg så har Brandon fullt upp. Så jag, Brandon, Levi och Aston (Levis kompis) åkte till fort wayne och spelade lasertag, klättrade klättervägg, körde go-cart, spelade minigolf och spelade på sånna maskiner så kunde man vinna tickets som man sen löste in till vinster. Var en riktigt kul dag och var den första riktiga helg aktiviteten jag gjort här. 
 
Igår var det möte i Huntington med min Area Rep, hon är den som placerade mig och den jag kan fråga om jag har några frågor som har med utbytesprogramet att göra, men det var jag och 13 andra studenter. Dom flesta var från Asien, några från Sydamerika och sen jag, max från tyskland och två tjejer från belgien. Så vi gick igenom reglerna, det här var typ 6 gången jag hörde dom. Fick reda på lite info om att vi kommer åka på olika resor med ISE som är min organisation här i USA. Lät riktigt kul så får se om jag är ledig och kan göra det. För ska göra någon sport varje semester här, för nu football, sen kanske simning eller basket. Och på våren ska jag göra track, eller vill spela baseball, men alla säger att jag är så snabb och borde göra track för jag skulle kunna lycka riktigt bra. Så det får nu bli det.
 
Och idag har jag inte gjort mycket mer än skola, och sen på träningen så gick vi igenom filmen från förra matchen, tittade vad som gjordes fel, och sen gick vi igenom film på hur nästa lag vi möter kommer spela, hur vi ska ta oss igenom deras försvar osv. 

Så nu har ni fått min vecka i ett inlägg, blev rätt långt. Men menar att om ni kom så långt att ni läste det här så var det tydligen någon som orkade läsa igenom det :D Och till er som kommenterar, haha trodde aldrig jag skulle säga det men det är faktiskt väldigt kul att läsa era kommentarer, får mig att vilja blogga. 
 
Men ska gå och lägga mig nu, tiden här är 21.36.
 
Peace Out 
- Jonathan

RODEO

I lördags var vi på rodeo, tror det är det mest amerikanska jag har gjort hittills. Tycker synd om alla hästar och tjurar dock, måste vara tröttsamnt att få ont i bollarna bara för att folk ska tävla om vem som kan sitta kvar längst, men det var en annorlunda upplevelse. Lite förändring när alla hade cowboyhat, cowboykängor och bondejeans. Var dock en väldigt lång show, lite förlång måste jag säga, showen var slut klockan 11. Så vi åkte direkt hem, och jag somnade snabbare ljuset.
 
Brandon väckte mig runt 9 och frågade om jag ville följa med till kyrkan, men jag sa att det är nog inte riktigt min grej, och ska nog inte åka dit något mer heller. Kändes sjukt konstigt att vara där och lyssna på när dom hjärntvättade ungarna, även om dom kanske tror på det, så kommer jag aldrig att tro på det dom gör.
 
Men vi åkte till IWU, där brandon jobbar, och kastade lite spjut, sprang 100 meter och jag joggade några varv också. Åkte vidare till walmart och handlade lite saker, jag köpte en kartong med sportsbar, för just nu är jag typ död innan träningarna för den skollunch vi får räcker inte speciellt länge. Sen hem och jag gjorde pannacotta, första gången i mitt liv och det vart gott som bara den, fick mig att tänka på Sverige för typ första gången sen jag kom hit. Pratade med familjen hemma i Sverige på kvällen, var så kul att prata med dom igen. Och vet att mamma kommer läsa det här imorgon bitti, vill bara säga till dig att jag längtar tills det där paketet med godis kommer, är trött på skittles nu...
 
Och idag var det dags för skola, samma sak som vanligt. Lektion, klockan ringer, ta dina grejer, till skåpet, byt anteckningsblock, stäng skåpet, nästa lektion, sju gånger om. Saknar raster, saknar inga läxor, saknar att inte behöva anteckna, saknar att inte behöva tänka när jag läser. Driver, har faktiskt kommit in i skola sakerna väldigt bra, vet vart alla klasser är, har inga som helst problem med att förstå vad som sägs eller skrivs (okej, biologin är det termer som är helt nya, och när jag väl vet svaret så är det på svenska, och vill inte gärna göra bort mig inför alla. Så nu sitter jag mest tyst och bara lyssnar. 
 
Efter skolan var det practice, jag är just nu i JV (Junior Varsity) som är deras B-lag då, så vi tränar inte tillsammans. Men i JV så är jag kicker, jag är widereciver och corner. Så jag kommer så spela rätt mycket, och våran nästa match är redan på torsdag, så sitter just nu och försöker memorera alla olika spel. Kan runt 12 st i huvudet, och vi har 50... Men det kommer nog bli bra :D
 
Peace Out - Jonathan

Hola

Har inte vart hemma speciellt mycket nu på sista tiden, men i torsdags så var det skola, fick läxa (hatar redan läxor), sen träning och efter träningen var det teamdinner, vi fick våra klistermärken till hjälmen, åt godmat och coach pratade om viktiga saker att tänka på inför matchen mot Eastern. Efter maten var vi kvar en stund och tittade på tjejernas volleybollmatch som faktiskt var rätt roligt att titta på, för dom vann och helt sjukt vilken stämmning det var där inne. 
 
Igår så var det matchdag, så alla footballspelar hade sin matchtröja på sig och coacher hade sina kläder. Vet inte om det var min tröja, att jag är utbytesstudent eller mina skor, men många sa hey i korridoren och typ gjorde highfive när jag gick förbi, hahaha kändes skit wierd. Hade prov på alla staterna sista perioden (us goverment), rätt säker på att jag får alla rätt för pluggade hela studyhall och då kunde jag alla utantill. Efter skolan drog jag hem och gjorde mat och sen direkt tillbaka till skolan för att samlas och gå igenom inför match.
 
Även fast jag visste att jag inte fick spela den här matchen, för jag har bara 8 träningar och man behöver 10 för att få spela, så följde jag med och tittade vad dom gjorde. Först tittade vi på tidigare matcher som Eastern spelat, gick igenom deras nyckelspelar och deras styrkor och svagheter. Helt sjukt vilken koll dom har på andra, scouter överallt. Sedan tillbaka till omklädningsrummet och alla böt om. 7.00 gick vi ut på planen, GALET hur många som var där för att titta. Var taggad som bara den innan matchen, men eastern gjorde första touchdown så vart det tråkigt, var helt hundra på att vi skulle förlora, för alla var verkade helt nere. Men i halvlek så måste coach skrikit en hel del, för vi spelade mycket bättre i andra. Frågade coach Johnson om han trodde vi skulle vinna, och han svarade 21-14 och skrattade bara. Och han hade rätt, 21-14 slutade det och jag hade gåshud under dom sista 25 sekundrarna, alla stod upp, hoppade, skrek och klappade händerna. Var sjukt coolkänsla, längtar till nästa hemma match när jag kommer vara en utav dom där som kanske drar en touchdown :PppPpppppP. 
 
 
Efter matchen så skulle vi ut och äta, men många hade typ hjärnskakning, ont i hela kroppen så vi drog till Matt på bonfire istället, åt mat, jag lärde folk prata svenska och fick säga konstiga meningar på engelska så dom fick höra min dialekt, pratade med nya människor och spelade basket.
 
Idag har jag inte gjort allt för mycket, Brandon väckte mig först 8 för att det var meningen att vi skulle åka till Indiapolis för att se på något motorcykelrace, men vi bestämde att skippa det och dra på bio och se Step Up Revolution istället. Så somnade om och vaknade 10, duschade och åkte till bion. Efter filmen åt vi på någon konstig restaurang som jag inte kommer ihåg namnet på, men var inte det godaste jag ätit, roastbeefburgers, konstig mat säger jag. Sen till meijers och handlade mat, jag ska försöka göra pannacotta, har tittat upp receptet på internet, men är inte säker på om det kommer bli så bra, får hoppas :D Sen hem och sen vi kom hem har jag gjort matteläxan, skypeat med lite folk, öppnat min enorm US History bok som jag måste läsa några sidor ur tills på måndag, och ätit godis (kommer inte ha några tänder kvar när jag kommer hem. Vi ska och titta på Rodeo ikväll, så måste ta något och äta nu, men får se om jag hinner blogga när jag kommer hem, annars så skriver jag om Rodeon imorgon. :D
 
Och till er som kommenterade, TACK, försöker skriva så mycket jag kan, vet inte hur mycket jag kommer skriva i framtiden, men ska försöka att hålla igång med skrivandet, kan ju vara kul att läsa om ett år kanske ;)
 

Första dagen

Så då var första dagen avklarad, började med GULBUSS till skolan. Först tar jag en buss som hämtar upp mig precis utanför huset, sedan åker vi runt och hämtar upp andra kids och sen stannar den vid en skola, som är typ som mellanstadiet. Där får jag vänta i några minuter innan en ny kommer, direkt när jag kom så var jag orolig att jag hade missat min, för var flera bussar där, men ingen som det stod 22 på (min buss är 22), men träffade en kille från laget, så vi pratade lite och sen klev vi på bussen. Var kanske 5st som bad mig att säga något på svenska, ahahah kände mig som en kändis. Alla var helt tysta, och då menar jag ALLA, när jag skulle prata. Sa "Hej mitt namn är Jonathan", kunde inte komma på något bättre, alla stirrade ju som ett gäng ugglor på mig. 
 
Bussen kom till skolan och jag startade mitt "Mission Impossible I", hitta till mitt skåp, ville verkligen inte komma försent så jag gick direkt till receptionen istället. Bad om att få veta vägen till mitt skåp, så två tjejer som hade studyhall ställde sig snabbt upp och erbjöd sig att visa mig vägen till mitt skåp. Dom var nog inte dom två smartaste på skolan för när vi gick så kunde jag höra dom prata om hur min accent var cute osv... Väl där öppnade jag min väska, tog ut matteblocket, penna och sudd, kastade in resten och gick in i klassrummet.
 
Så här är första intrycket:

 - Pre-Calculus, läraren verkar bra och skön, matten verkar svår
 - Design Processes, sjukt chill klass, läraren har humor, inte sträng och eleverna är helt ok
 - US History, läraren verkar hård, men har hört att han har filmvisning 90% av alla lektioner under året
 - English 12, en snäll tant, endast seniors och nästan alla hade hört om mig tidigare så alla hade frågor
 - Biology II, MYCKET trevlig lärare som har humor, inte sträng, Kegans kusin Aston går här också så 
 - Study Hall, var skit tråkigt, för hade bara matte läxa, men den gjorde jag klart hur snabbt som helst. 
 - US Goverment, många från laget här, så tror det här kommer vara bland dom roligaste klasserna.
 
Första dagen var annars tråkig, alla lektioner handlade om samma saker: Regler, förväntningar, inga mobiler, gör ditt bästa osv... 7 gånger om fick vi höra nästan samma saker. Lunchen var idag enligt alla dålig, dom sa att det brukar vara bättre. Men om det inte blir bättre imorgon, så ska jag nog börja ta med egen lunch. För jämfört med Sverige var det bland det sämsta man kan få, typ köttbullar i fett och vattenpotatismos på kunskap, och för er som inte vet hur det är, tänk er den värsta maten ni får i skolan, lite över det var det här. Annars var lunchen rätt rolig, träffade Kegan påväg dit, så slapp sitta ensam :D Fick prata svenska igen, fast den här gången sa jag, "eran skolmat är sämst". Fick dom flesta att skratta och dom höll bara med, sen tyckte alla tjejer att jag och min accent var så cute, skrattade bara och sa tack, ville gärna säga detsamma, men det skulle låta så konstigt. 
 
Efter skolan var det football i tre timmar, får inte spela på fredag, för jag måste ha vart på minst 10 träningar för att få göra det. Men bryr mig inte speciellt mycket om det, håller fortfarande på att lär mig alla calls och sånt. Saker som dom har tränat på i 2år, ska jag försöka att memorera och lära mig på mindre än 2 veckor. Men det tar sig, kan alla routes som jag ska springa iallafall.
 
 
 

Endagkvar

Kom precis hem från skolan där jag idag var och valde mina klasser. Tänkte först ta enkla klasser, men orkar inte gå hela året och ha tråkigt, så det vart:

Semester 1:
 - Pre-Calculus, typ som en blandning mellan Matte C och D
 - Design Processes, designar hus, områden och broar på datorer
 - US History
 - English 12 
 - Biology II, valde den för att jag har Biolgi B kvar hemma i Sverige, så vill inte vara helt lost om 10 månader 
 - Study Hall, alla i laget sa att jag borde ta den, chilltime beskrev dom den som
 - US Goverment
 
Semester 2:

 - Study Hall
 - Design Processes, kommer kanske gå upp till Design Processes II
 - Media Arts, kommer kanske byta den till Yearbook istället
 - English 12
 - Biology II
 - Pre-Calculus 
 - US History 
 

Så imorgon är första dagen i skolan, är inte ett dugg nervös som många andra utbytesstudenter säkert är, har lyckats skaffa rätt många kompisar under dom här 8 dagarna, så ser verkligen fram emot att gå ditt imorgon. Träffade några utav lärarna idag, och alla verkade trevliga och ingen var gammal och tråkig, ahhaha. 
 
Klockan 3 kommer Kegan och hämtar mig för practice, sen efter träningen ska vi först till walmart och jag ska köpa mina sista saker inför skolan, och efter det till någon restaurang. 
 
Och dom senaste dagarna har antalet besökare höjts rätt rejält, bryr mig inte om antalet läsare dock, men gissar på att det är rätt många som ska vara utbytesstudenter 2013/2014, så om ni har några frågor, lägg en kommentar eller lägg till mig antingen facebook (www.facebook.com/tardsfrommars) eller skype (taan-taan) så ska jag försöka svara så gott jag kan :D
 
Peace Out

First time in church

Idag var vi till det jag har vart mest "rädd" för, kyrkan, för från vad jag har hört tidigare så är kyrkan galet mycket seriösare än hemma i Sverige. Så vi kom dit och jag och Levi gick till ungdomsgruppen som håller till på ett annat ställe.
 
Så det börjar med att vi först spelar basket, tennis och softboll, sen samlas vi alla och en person läser ur någon bok. Sen börjar dom be böner, och sjöng sånger, rätt roligt att vara där, alla var så entusiastiska och verkligen var med på allting. Inte som hemma i Sverige när man står i ett hörn och skäms för att det är pinsammt att dansa. Sen var det mer läsa ur någon bok och dom pratade om hur gud hjälper dom. Sen mer musik och sen var det slut. 
 
Efter det åkte vi hem och böt till badkläder och åkte till en utomhusvattenpark. Levis kompis Aston följde med så lärde känna en person till, parken var rätt tråkig, så låg mest och sola och sa att jag var trött. Haha, men min värdpappa förstod det typ så vi åkte hem, jag och Levi var ute ett tag och spelade basket och annat kul. Så kom in för ett tag sedan och sitter nu och pratar skype och tittar på avslutningen på OS. Har inte följt det alls så har ingen aning om hur det har gått för Sverige, men när folk här har frågat mig hur det går för Sverige i OS, så svarar jag alltid att vinter-OS är våra år :D
 
Försöker även lägga upp bilder på bloggen, men deras internet här är konstigt, för tar evigheter att ladda upp bilder, så lägg till mig på facebook (www.facebook.com/tardsfrommars) eller följ mig på Instagram (thatjohansson) så får ni se fler bilder som jag lägger upp eller blir taggad i! 
 
 
 

DAGEN I BILDER


IT'S FRIDAY

Vaknade 7.45, gjorde en macka och packade väskan. Kegan och Jason kom och hämtade mig och sen åkte vi till träningen. Var sjukt skönt faktiskt, temperaturen var äntligen under 25 och det molningt. Så vi gick ut på fältet med bara hjälm och skor och körde lite enklare övningar. Sen delades vi upp i grupper, eller stationer där man skulle göra olika saker. Jag fick testa att sparka, men dom skorna som jag har fått låna, så är det sjukt svårt, så ska försöka köpa nya någongång. Efter den var det en annan kicking, fast den här gången när en annan håller ner bollen och jag ska skjuta den igenom dom stoplarna. Fick 10 försök, satte 10, really good I would say actually. Sen hem och jag skulle ta ett bad, men råkade faila lite med hur mycket skum man skulle ha i, så vart liiiiiiiite för mycket kanske. Men kung som man är, fixade man ju såklart det dirr mode. Second fail so far...
 
 

Första dagarna

I tisdags åkte vi till läkaren för att jag var tvungen att göra en undersökning innan jag kunde spela football. Var inte så farligt, allt var standard förutom att jag var tvungen att visa pungen, men förutom det, var inte det något speciellt. Sen åkte vi till skolan för att träffa athletic director, han var riktigt schysst och berättade att jag skulle komma in i laget rätt fort. Men jag fick inte spela, för att papper var tvugna att bli registrerade och sånt först. Så vi åkte hem och spelade lite basket och kastade lite boll. Vi lämnade Levi vid kyrkan för han skulle bort i två dagar till någon nöjespark.
 
Igår (onsdag) så åkte jag till skolan klockan 8.00 för att jag skulle möta upp med coach. Dom pratade lite med mig och frågade om jag hade spelat förut och jag sa nej, men svarade "but I do know how to run in a pair of shoes over a field". Då skrattade dom bara och sa typ "I like this kid". Så tog coach cooper mig till omklädningsrummet där alla var. Var sjukt stelt att gå in där, alla typ stirrade på mig, men coach hämtade Kegan, som är captain i laget, så han visade mig runt och jag hälsade på teamet. Sen gick vi ut och jag träffade alla tränare och tittade på deras träning. Jag stod med bredvid och tittade men på några övningar så fick jag vara med, som tillexempel på löpningen, så sprang jag och var snabbast av alla. Så coach Johnson skrattade åt dom andra och sa att dom hade fått en utmanare. Även fast jag fattade att det är svårare sen med alla skydd så var jag lite stolt där för en stund. Men efter deras träning gick jag med och jag fick pads, hjälm och alla kläder. Sjukt nice att jag fick samma kläder som varsity laget (det är liksom deras A-lag). 
 
 
Brandon kom och hämtade upp mig lämnade mig hemma och han åkte tillbaka till jobbet. Så jag var hemma själv en stund och tittade på TV och packad min väska. Klockan 4 kom Brandon och hämtade mig och vi åkte tillbaka till skolan för min träning. Efter uppvärming och allt så kastade dom några bollar till mig och jag fick testa fånga den. Sen skulle jag sparka dom tillbaka, men var ingen höjdare på att sparka faktiskt. Så jag fick gå med reciver gruppen, så fick göra några enklare övningar där dom gick igenom hur dom olika "routesen" är, en route är liksom en speciell väg som är förbestämd så att quarterbacken kan kasta till dig. Efter träningen tog Kegan mig hem, och han stannade och åt med mig och Brandon, för hans familj var borta så vi frågade om han ville äta med oss. Så frågade han lite saker om laget och skolan och så. Han drog hem och jag gick och la mig dirr mode, var sjukt trött

ChilliN

Bussen gick 3.30 från hotellet, alla var rätt trötta så stämingen var väl kanske inte den bästa. Väl framme så delades vi upp i grupper för alla inte hade samma flygbolag, när det var våran tur att checka in, så var det tydligen delayed, så jag och Teemu, en finsk kille som ska hit till Indiana också, fick vänta 4 timmar på flygplatsen. Inte dom roligaste timmarna i mitt liv, men hittade wifi så skypeade lite och tittade på film. Sen landade vi i Detroit och vi gick och köpte mat för att det var 1 timme och 45 minuter kvar tills planet skulle lyfta. Men när vi kom tillbaka så var det delayed yttligare 45 minuter och rösten i högtalaren sa till oss att det kunde bli ännu mer delayed. Och det vart det, yttligare en timme tror jag det var. Och det jag hatar mest, är att vi gick upp 3.10 för att ta ett tidigt plan, men när vi var i Detroit, så landade det 2 norskar tjejer som också var på Soft Landing i Newyork, men deras buss gick inte försen 8.00 från hotellet. Men deras plan från Detroit, gick typ 20 minuter efter mitt. 
 
 
Väl framme så stod Brandon och Levi med sverige tröjor och en skylt. Vart sjukt förvånad hur stora dom var, min lillebror, är 13 år. Inte det första man skulle gissa dock. Vi tog bilen hem och åt på en restuang, sen hem till huset och jag packade upp mina saker, och dom visade mig runt. Riktigt fint hus faktiskt, ska försöka få några bilder på den senare. Just nu har jag rätt fullt upp hela tiden. Senare på kvällen så hade dom fyrverkerier för mig. Hahaha, är sjukt glad för att jag hamnade här. Helt underbara och sjukt snälla! Kunde inte vart mer nöjd.
 

Soft Landing Camp, SKIT SOFT

Vi kom alla dit på morgon, resan var rätt lång och tråkig, för vi satt alla utspridda och alla runt om mig var randoms. Och det gjorde ju inte saken bättre att min tv-skärm inte fungerade så jag fick ha mina hörlurar i och titta på en gammaltants skärm på andra sidan gången. Men när vi väl kom fram så var det en låååång kö för att visa visum och dom ställde frågor om varför jag var där och hur länge jag skulle stanna. Sen gick vi och hämtade bagage och väl ute fick vi vänta på norskarna som kom med ett lite senare plan. Väl på hotellet fick vi rum och alla var skit trötta så vi gick upp på rummen och tog det lugnt bara. Det var en till kille, André, som åkte med mig från Arlanda så jag drog till hans rum och var där till middagen. Sen resten av kvällen gjorde vi inte allt för mycket, var på rummet och pratade skit.

Sen så bestod båda dagarna av att vi tog en buss in till NYC och sen åkte vi och gick runt och våran guide vi hade visade oss kända platser och platser som vi skulle känna igen från filmer och serier. Sen fick vi typ 5 timmar där vi fick gå runt i små grupper, som vi fick bestämma själv, och titta på vad vi ville eller shoppa. Vart inte allt för mycket titta för min del, men desto mer handla.

Sen på kvällen var vi på André och Simens rum och typ snackade om allt möjligt, skrattade åt norska. Det var meningen att vi alla skulle dygna först, för att bussen från hotellet skulle gå 03.30. Men alla drog tillslut och slutade med att jag somnade inne på deras rum runt klockan 2.
 
Adda mig på facebook (http://www.facebook.com/tardsfrommars) , finns och kommer komma upp fler bilder där. :)
 

Nu är nu

Nu är det endast några timmar kvar tills jag ska vara på Arlanda! Det är helt sjukt, känns så sjukt overkligt. Dom här sista dagarna har gått så sjukt snabbt, och jag har knappt hunnit göra ett piss.

Igår hade jag "avskedsmiddag" med släkt och vänner, tog mig lite närmare USA i huvudet iallafall. Efter så var det meningen att jag skulle till Alex och säga hejdå, men slutade med att jag somnade i Joels lekstuga... 4 pers i en säng var väl inte det bekvämaste jag sovit i, men det var ju mysigt iallafall!

Så sen idag, fixade jag det allra sista inför min resa, fixade bankkort (har nu 2st kort, så ifall att det ena inte funkar så fungerar förhoppningsvis det andra. Köpte lite presenter till Brandon och Levi, glömde dock att köpa godis, så nu måste jag förbi ICA imorgon bitti... Sjukt många har frågat hur jag känner inför att åka, men jag vet sällan vad jag ska svara.

För jag hade tänkt att beskriva känslan av hur det är så här precis innan, men det är nästan omöjligt för en som inte ska vara borta från hela sitt liv under nästan ett år att förstå. Man ska lämna sin trygga säng, sina vänner, klass och familj, för att istället uppleva något helt nytt. Nu när det har börjat närma sig avresa så har många frågat mig om jag är nervös, jag svarar alltid att det är jag, men att jag inte vet vad som jag är nervös för. Men egentligen är jag inte det minsta nervös, för det känns verkligen inte som att jag ska åka. Vet inte om jag är taggad eller inte. Men inom några timmar, så spelar det ingen roll hur taggad jag är, för då sitter jag där på planet, då har jag tagit det första "riktiga" steg i detta äventyr.

Som tur är har jag pratat med flera stycken om vart jag ska placera alla dessa tankar jag har i mitt huvud. Och det har hjälpt som fan, även om alla har vart tjejer och endast en utav dom faktiskt ska vara utbytesstudent, så får det mig alltid att bli något mer taggad.

Skulle kunna skriva miljoner ord till om hur jag känner, men vet inte hur jag ska skapa meningar av dom.

Och nu är det högtid för mig att sova, 4 timmar tills jag ska upp, hoppas det är enkelt att sova på planet...
 
Och Mattias, jag vet att du kommer läsa det här, hälsa Rasbo Crew att dom är sämst hela högen! <3

RSS 2.0