Senior Day

Samma som i football så är det en dag (oftast den/det sista matchen/meet för säsongen) där dom utmärker alla seniors, så det sista meetet som vi hade hemma i våran pool så hade vi våran Senior Day som man kallar det. Innan allt startade så gick alla seniors samtidigt som dom läste upp ett papper som man hade fyllt i, och på mitt så stod det mitt namn, vilka mina föräldrar var (skrev både svenska och amerikanska) och sen skulle alla fylla i och jag skrev:

”Best memory from swim: When I got recruited to lane 6”

”Quote from coach: Guys listen to me, YOU ARE NOT ALLOWED TO BREATH”

”Advise for under classmen: play basketball”

 och som vanligt fick jag alla att skratta och där stod jag framför alla som någon dum jävel och skrattade åt vad jag själv hade kommit på, ahahha. Sen var det i alla fall meet och efter var det middag med det andra laget och sen tog vi alla möjliga bilder. Var kul i början men sen senare när vi tog bilderna så vart det typ lite ledsen stämning för alla insåg att det snart var över, var antagligen blandade känslor (var det för mig i alla fall) för det var skönt att all den jobbiga träningen, men man kommer sakna alla kompisar och allt det roliga som faktiskt kom med swim. 

Födelsedag i USA

18 år!

29 december och det var min födelsedag! Vaknade klockan 8.00 på morgonen för att några kompisar hade vart uppe hela natten så dom tänkte att det skulle vara kul att gratta mig först, så dom ringde mig på mobilen och spelade upp ”ja må han leva” som dom hade sökt upp på youtube, skrattade lite för mig själv när dom försökte sjunga med för dom lät så dumma, fast det var väldigt snällt av dom. Somnade om och vaknade någon timme senare och gick upp för att skypea med Mamma och Pappa och mina bröder hemma i Sverige, så fick höra några sjunga för mig igen, men den här gången en aning bättre :P

Klädde på mig kläder och jag, Brandon och Levi åkte till Texas Road House för att jag hade valt det som restaurang för min födelsedag, och det var även min första gång där så det var väldigt väldigt skönt att äntligen få äta en steak som var bra och inte alldeles sketen som jag hade haft tidigare.

 

Efter det drog vi till Indy för att titta på rollerskate derby, där det är tjejer på rollerblades som åker runt runt och leker tagare, fast dom typ tacklar varandra och har sig också, var inte så häftigt som jag hade tänkt mig, för dom tacklades knappt och körde så sakta så det var bara tråkigt, och det tyckte även Brandon så vi lämnade innan det ens var slut.

Antar att om jag var i Sverige på den här dagen, så hade det vart helt galet och helt annorlunda, fast jag bryr mig inte så mycket om det, finns gott om tid för mig att dricka när jag kommer tillbaka, och är inte alla som kan säga att dom var i USA när dom fyllde 18 (förutom amerikanerna då) !

Christmas!

Så var julen äntligen här, vi den 24de till min vpappas syster och hennes familj för att fira julen. Dom bor i Indy, så det var inte allt för lång resa. Vi kom dit runt klockan 12 på dagen, vi packade upp våra presenter och sen bytte vi om för att åka till en foto studio där vi skulle ta family pictures. Är nog lite av en tradition i USA att ta family pictures på julen. Och jag hade tidigare under Black Friday köpt en ugly sweater, som jag inte alls tycker var ful för den ser ut lite som om den är från Sverige eller Norge, men min vpappa tyckte i alla fall att jag, Levi och han borde ha likadana tröjor, så vi hittade tillslut en American Eagle affär där dom köpte varsin.


När vi kom till studion så var Brandons syster där med sin familj, min vfarmor och vfarfar, och sen min vfaster (som bor i Kalifornien och brukar inte vara med på dom här korten, men eftersom att jag var här i år så ville hon komma och se mig på riktigt istället för att se bilder på facebook hela tiden sa hon) så vi tog massor av bilder, både seriösa och oseriösa där vi posade på massor av crazy ways. Var faktiskt riktigt kul och kände mig verkligen som en i familjen.

 

Sen tillbaka till huset där vi bodde för att äta en stor middag som dom hade förberett i typ 2 dagar sa dom, sen klockan på kvällen läste vi sista delen av julkalendern, dom läser en del varje dag, istället för oss som tittar på en del på tv varje dag, och sen efter det varm mjölk och sen upp i säng (klockan 9.00) för här så öppnar man julklapparna den 25de, på morgonen. Så klockan 7.00 på morgonen vaknar jag av att min lilla kusin, 4år, hoppar på mig och skriker att jultomten har vart här och det är MASSOR av julklappar under granen, jag var tvungen att komma ner direkt!

 

Väl nere så såg jag att hon hade rätt, var paket från golv till tak, huuur många som helst. Så vi delade ut klapparna, sen fick alla välja ett paket i var som man fick öppna, sen åt vi jul frukost och efter alla var mätta och belåtna öppnade vi resten av paketen. Jag fick kläder, olika present kort, min första bankcheck, massor av godis från farmor hemma i Sverige, och sen lite saker som jag kan ta med hem till Sverige som kommer få mig att minnas USA. Själv gav jag min värdpappa ett present kort som han kan använda överallt, vet det var rätt tråkigt men det var så sjukt svårt att köpa något till han, för om han behöver något, så åker han alltid direkt och köper det. Och till min bror köpte jag ett par hörlurar och ett iTunesgift card så han kunde köpa lite appar och saker för jag visste att han skulle få en ny iPod.

 

Sen sa vi i alla fall hejdå runt klockan 2 på dagen och åkte hem.


Swim!

Tror inte jag har berättat det, men jag har iallafall börjat med simning, och grejen är att jag aldrig har simmat förut, eller jag vet ju såklart hur man simmar, men aldrig simmat på en nivå där jag måste simma så fort jag kan. Och på high school så är det så att vilken sport man än gör, så är det alltid träning varje dag efter skolan, och jag har ju aldrig riktigt gjort något där jag behöver använda mina axlar, så på min första träning så dog jag väl kanske 4-5 gånger bara under uppvärmningen, som är 15 x 100 yard on 2 minuter, inte allt för jobbigt om man har gjort det i typ 5-6 år som dom flesta på laget har gjort. Och jag som är rätt bra på att springa, har skaplig kondition, tyckte ju att det inte borde vara allt för jobbigt att simma, men jag var helt fel. Efter bara två veckor av simning så blev alla träningar sjukt jobbiga. 5 sets of 3 x 100 yards on 1.10, sen saker som Tall Hoosiers, där man gör 50 yard, fram och tillbaka, först så får man andas två gånger ner, och två gånger tillbaka, efter det får man andas två gånger ner, en gång tillbaka, sen en gång ner, en gång tillbaka, sen en gång ner, ingen gång tillbaka och sen efter det är det hela vägen ner och hela vägen tillbaka utan att andas. Det låter kanske jobbigt, och det var det också, man känner sig lite mentalt störd när man redan efter vändningen behöver andas, men istället för att andas så pratar man med sig själv ”Nej, du får inte andas” ”Men du behöver!” ”Nej du kan klara det” ”JAG BEHÖVER LUFT!” och man börjar simma ännu snabbare och behöver ännu mera luft, haha. Första gånger vi skulle göra dom så tänkte jag att det är omöjligt, men jag klarade det faktiskt på första försöket, det är liksom som en punkt du kommer till efter du har försökt övertala dig själv att du kan klara det, där du inte behöver den där luften längre, och du kan simma på som vanligt. Låter helt fel men det är rätt läskigt när du känner hur ditt bröst nästan hoppar för att musklerna behöver syre! Haha.

 

Och anledning till att jag gör simning är för att Kegan sa att jag borde göra simning, det är jätte kul sa han. Skulle ju tänkt annorlunda om jag visste att jag behöver gå upp 5.00 varje morgon varannan vecka för att träna innan skolan… Och min kropp var inte riktigt beredd på att jobba så hårt, så bara efter tre veckor blev jag jätte trött, hade huvudvärk varje dag och alla mina muskler värkte hela tiden, så var hemma från skolan några dagar under den första månaden av swim.

 

I början visste jag inte riktigt vad jag ville göra, hade ju inte riktigt teknik i någon stroke, så jag fick testa på olika, var en snabb sprinter, men mina turn var sjukt dåliga (och de var nog antagligen för att jag har någon sak i hjärnan som säger till mig att när jag är trött, så är det en väldigt dålig ide att gå under vattnet för där finns det inte mycket luft att andas in) så jag fick testa fly, där såg det mer ut som att jag drunknade och coach skrattade faktiskt så han fick tårar när jag försökte, sen backstroke, där jag sjönk som en sten nästan för jag var så seg på att röra på armarna, och sen till sist testade jag breast, där jag inte var dålig alls, coach sa redan när jag visade att jag hade bra strokes, men behövde träna mer på mina turns.

 

Och en vanlig vecka så oftast ut så här,

måndag: träning
tisdag: meet

onsdag: träning

torsdag: meet

fredag:träning

 

och om det var träning på morgonen en vecka så berodde det på hur bra den andra skolan var, men oftast så hade vi träning varje morgon, och sen meet på kvällen om det var ett, och det var inte så att coach gjorde träningar enklare för att vi hade ett meet efter skolan, han sa alltid ”But you have the whole day to rest?” och sen skrattade han bara, för han visste ju såklart att vi behövde gå i skolan…


Lever fortfarande

Okey så måste bara börja med att säga att jag suger verkligen på att blogga, men det är ju som sagt inte min grej, men här kommer iallafall det komma en rad med inlägg om alla grejer jag har gjort! men efter som att det här inlägget kommer först, så kommer det vara längst ner, så om du nu läste hit och inte fattade något, så har du just läst vad jag menade :)

Så i slutet av november är när julen kom till USA, allt blir så juligt och överallt man är så är det julpyntat och det luktar typ jul också (haha). Så vi pyntade inne i huset och ute på framsidan av huset och det vart riktigt coolt faktiskt, även om det aldrig har vart min grej att pynta, så var det ändå helt okey. Sen åkte vi även och besökte en lightpark här som är rätt så känd i Indiana och staterna runt om, där man åker i sin bil i typ 2 km/h och tittar på ljusen, tog förevigt men var häftigt och se alla ljusen dom har satt upp, tog nog en rätt så lång tid haha. 

Här är iallafall några bilder på huset och den parken

 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0